De voorouders van deze plant groeien van nature in Centraal-China en Noord-India, waar een klimaat heerst dat vergelijkbaar is met het onze. Winterhardheid is dus geen enkel probleem.
Deze heester is heel gemakkelijk als tuinplant op een plekje in de volle zon. Gedurende de zomermaanden tot in oktober staat ze te pronken met haar tot 10 cm grote klokvormige bloemen. De bloemkleur is donker rozerood met een donkerrode “ster” in het hart.
Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’ zal, wanneer ze niet wordt gesnoeid, langzaam maar zeker uitgroeien tot een flinke struik van 1 meter diameter en ruim 2 meter hoog. Snoeien is echter geen enkel probleem, wanneer we dit doen in het vroege voorjaar. De schitterende bloemen verschijnen namelijk op het jonge hout dat in het voorjaar en de zomer is gegroeid. Dit betekent dat zelfs als we een al oudere, verwaarloosde plant in maart of april heel kort terugsnoeien we toch nog in hetzelfde jaar zullen genieten van een rijke bloei.
De bladeren zijn tamelijk klein en hebben niet veel sierwaarde. Ze verschijnen nogal laat in het voorjaar, zodat de plant iets later dan de meeste struiken zijn winterse aanblik verliest.
Deze Hibiscus groeit op bijna alle grondsoorten, zolang we er maar voor zorgen dat er in de winter niet teveel kletsnatte toestanden ontstaan. Plant in dat geval de struik liever op een klein heuveltje.
Er zijn nog heel wat anders gekleurde Hibiscussen in de kwekerij, van zuiver wit tot mooi blauw. Zo passen in elke tuin wel een paar van deze zonnekloppers.